Wanneer je van plan bent om een eigen site te openen, is het van belang dat je van te voren goed nadenkt over een aantal zaken. Een van de dingen waar je goed over na moet denken is de webhosting waar je gebruik van wilt maken. Naast de webhosting is het ook van belang dat je zorgt voor een goede domeinnaam. In dit artikel worden er een aantal tips gegeven waardoor jij de beste domeinnaam en webhosting uit kunt kiezen.

 

Hoe kies je de juiste webhosting

 

De webhosting is van groot belang voor je eigen website. Dit bepaalt namelijk voor een gedeelte het gebruiksgemak van de bezoeker. Als de webhosting niet in orde is, levert dit al snel problemen op. Op het moment dat er problemen ontstaan, is het prettig als je direct de klantenservice kunt bellen en zij jou verder helpen bij het probleem. Wanneer je een webhosting moet kiezen, is het belangrijk dat je dit meeneemt in de keuze. Als je twijfelt over de klantenservice, dan is het sterk af te raden om daar een abonnement af te sluiten.

 

Hoe kies je de juiste domeinnaam

 

De domeinnaam is erg belangrijk voor je website. Zo bepaalt de domeinnaam voor een gedeelte de vindbaarheid op Google. Bovendien moet de domeinnaam ook direct iets zeggen over de activiteiten van de website. Neem daarom voldoende de tijd om een goede domeinnaam te bedenken. Om erachter te komen of de domeinnaam gunstig is voor Google, zou je een zoekwoorden analyse kunnen doen. Mocht de vindbaarheid in Google niet belangrijk zijn, dan is het vooral belangrijk dat de domeinnaam aansluit bij hetgeen wat je wilt doen op de site. Houd er hierbij wel rekening mee dat er al erg veel domeinnamen bezet zijn. Echter, tijdens een webdomeinnaam kopen kom je er al achter of de domeinnaam wel of niet vrij is.