Ben je van plan om je eigen website te bouwen? Dan kun je dit bijvoorbeeld gratis doen door van WordPress gebruik te maken. Het uitbesteden van het bouwen van je website kan veel geld kosten. Wanneer je zelf handig bent met websites, WordPress en het bouwen van je droomwebsite, kun je het beter zelf doen. Het hoeft gelukkig helemaal niet moeilijk te zijn om je eigen website online te zetten. Op deze pagina lees je welk stappenplan je kunt volgen om met behulp van WordPress een prachtige website in een paar dagen tijd online te zetten. Je krijgt ook een aantal tips waardoor jij je website zo snel mogelijk online kunt hebben staan.

Volg dit simpele stappenplan om zo snel mogelijk een begin aan je website te maken

Een WordPress website maken is niet zo moeilijk als je van tevoren misschien denkt. Zorg dat je in ieder geval een domeinnaam hebt geregistreerd. Hierna kun je een gratis account op WordPress aanmaken. Wanneer je inlogt, kun je uit verschillende templates kiezen, waardoor je in no time een prachtige website in elkaar kunt zetten. De templates hoef je alleen maar met je eigen content, huisstijl, logo en afbeeldingen of filmpjes te vullen en je bent al bijna klaar! Zorg ervoor dat je de SSL-functie op je website installeert, deze zorgt voor internetveiligheid voor al je websitebezoekers. Verder kun je handige plugins downloaden zoals Yoast SEO of Tiny PNG.

Tips om je website zo snel mogelijk online te zetten

Ben je benieuwd naar de beste webhosting? Zoek online dan vooral uit waar je jouw zelfgemaakte website kunt hosten. Het is kostentechnisch interessanter om voor een externe webhost te kiezen, aangezien je zelf veel apparatuur zou moeten aanschaffen om je eigen website te kunnen hosten. Denk hierbij aan de juiste hardware, server-instellingen, een locatie om je hosting apparatuur neer te zetten en noem het maar op. Kies voor een webhost die ervoor zorgt dat je website snel geladen wordt. Dit is belangrijk aangezien potentiële klanten niet langer dan een aantal seconden op het laden van je website wachten. Wanneer je website snel is, kun je de aandacht van de potentiële klant er beter bij houden.

Verder is het belangrijk om je website werkend te hebben, voordat deze online gaat. Zorg dus voor een werkende betaalpagina, de juiste tekst, goede afbeeldingen en een visueel aantrekkelijk geheel.