Nearshore IT is een efficiënte manier om kosten te besparen voor jouw bedrijf. Om zeker te zijn dat jouw nearshore IT project een succes wordt, schakel je een middenpartij in die ervaring heeft met deze praktijk. In dit artikel helpen we je met het vinden van deze partij.

Nearshore IT voor jouw bedrijf

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om nearshore IT projecten te lanceren. Wanneer je de term nearshore hoort, verwijst dit naar het inhuren van teams of experts buiten het bedrijf en het land van het bedrijf. Een bedrijf in Nederland die een nearshore IT project uitvoert, werkt bijvoorbeeld samen met Frankrijk of Portugal. Het is belangrijk dat je een team inhuurt die je vertrouwt. Hiervoor schakel je een extern platform in. Door het volgende platform erbij te betrekken heb je zekerheid dat je toegang krijgt tot het beste IT team.

De voordelen van nearshoring

Er zijn veel verschillende redenen waarom bedrijven kiezen voor nearshore IT. Het is duidelijk te zien dat de populariteit steeds meer aan het toenemen is. Dat is niet voor niets zo. We weten allemaal hoe waardevol IT’ers en developers zijn. Steeds meer bedrijven hebben een in-house development team voor hun bedrijf werken. Ondanks dat ze deze talenten hebben aangenomen, zijn er bepaalde klussen die je moet uitbesteden. Dit heeft te maken met beveiliging en risico. Het is in het belang van de veiligheid van jouw bedrijf dat jouw development team niet toegang krijgt tot alle gegevens en informatie binnen jouw bedrijf. Daardoor worden deze elementen uitbesteed aan nearshore partners.

Het beste platform voor nearshore IT

Ieder bedrijf heeft wel eens te maken met projecten die veel kennis en expertise vragen. Ondanks dat het het mogelijk is om alle kennis in te huren, is er niet altijd het budget beschikbaar om deze experts te krijgen. Daarom is Shoreteams opgericht. Dit platform helpt jouw bedrijf verder met het opzetten van een nearshore IT team. Ze hebben toegang tot een enorme database die gevuld is met alleen de beste talenten op het gebied van IT en development. Door samen te werken met dit platform heb jij zekerheid dat je alleen gekwalificeerde experts inhuurt en dat jij meer waar krijgt voor jouw geld. Om zelfstandig een nearshore IT team neer te zetten kost veel tijd, geld en risico, terwijl dit juist de elementen zijn waar je op wilt besparen.

Wanneer kiezen voor nearshore?

Voordat je begint met het opstellen van een nearshore IT project, is het belangrijk om zeker te weten of dit type geschikt is voor jouw bedrijf. Sommige bedrijven kiezen er namelijk ook voor om offshore IT uit te voeren. In dit geval besteed je de opdracht uit aan experts die gevestigd zijn in een andere tijdzone of een ander continent. Ondanks dat dit soms voor de beveiliging van jouw project een betere oplossing lijkt, zijn hier enkele nadelen aan gekoppeld. Je hebt te maken met developers in een andere tijdzone en een andere cultuur. Zodra je het team moet spreken of zodra er een error opduikt, is er een grote kans dat het team niet beschikbaar is omdat het midden in de nacht is.