Technologie. Hoe wonderbaarlijk is het nou? Is het dat wel? Laten we het daar eens goed over hebben want het is zeker geen licht onderwerp. In het eerste oogopslag zou je natuurlijk zeggen dat het goed is, iedereen zou dat doen omdat iedereen ongelofelijk veel profijt heeft bij het gebruik van de technologie tijdens hun dagelijkse leven. Denk er maar eens over na hoeveel technologie je werkelijk gebruikt.

Dagelijkse routine
Om op te staan gebruik je al technologie in plaats van de goede oude haan die je wakker kraait. Ook om je ontbijt te maken heb je de technologie nodig. Omdat iedereen voor bijna alles wel technologie gebruikt en de technologie een negatieve werking heeft op de staat van het klimaat gaat de staat van het klimaat steeds maar verder en verder achteruit. Hierdoor komt de vraag naar boven of het gebruik wel echt zo voordelig voor ons is, als het gebruik van technologie hetgeen is wat ertoe leidt dat de wereld zich in een grote klimaatcrisis verkeert. Er zijn diverse manieren hoe je onbewust het klimaat verslechterd en een van deze is de constante verlangen naar meer luxe dan je al hebt. Men vindt luxe erg belangrijk maar er is een probleem met luxe.

Doorzien
Het probleem ermee is dat het moeilijk is om in te zien hoeveel je hebt als je het al voor een lange tijd bezit. Als je al voor een erg lange tijd een mooie auto bezit, dan begint voor jou die auto steeds minder waard te worden omdat je er al bekend mee bent waardoor je gaat hunkeren naar nieuwe mooie luxe bezittingen. Dit zorgt ervoor dat deze nieuwe luxe producten blijven worden geproduceerd en daardoor zullen de mensen het blijven gebruiken. Grote aankopen van luxeproducten kunnen het klimaat erg verslechteren. Een nieuwe thermal transfer printer helpt jezelf en je bedrijf bijvoorbeeld goed verder waardoor het een aantrekkelijke aankoop lijkt, net zoals het kunnen printen op plastic, maar toch is het zeer vervuilend voor het milieu en is het daarom niet wijs om ermee door te gaan. Ik begrijp uiteraard heel goed dat de voordelen die het ons biedt ongelofelijk veel waard zijn en dat dat deels de reden is van het succes van sommige mensen, maar toch heb je weinig aan dit succes als de wereld na lange tijd vergaat. Dit kunnen we zelf tegen houden door minder de technologie te gebruiken zodat de aarde minder wordt vervuild. Wat heb je liever? Iets gemakkelijker kunnen leven met drastische gevolgen, of überhaupt met zijn allen in leven blijven.