Als u zaken doet op internet, is veilige hosting een absolute noodzaak. Er zijn zoveel beveiligingsbedreigingen in de online wereld van vandaag – en er wordt zoveel persoonlijke informatie online opgeslagen – dat beveiliging geen optie is.

Wanneer u op zoek bent naar een webhostingbedrijf voor uw website, moet u rekening houden met de volgende zaken met betrekking tot beveiliging …

Vraag eerst aan het hostingbedrijf of er een kooistructuur op de server is geplaatst. Een kooistructuur geeft elke website op de server volledige privacy van alle andere. Geen van de sites kan interfereren met een andere, of met de onderliggende server.

Vraag uw gastheer of onbewezen code is toegestaan ​​op de server. De betere hosts staan ​​niet toe dat onbewezen code op de server wordt geïnstalleerd, voor het geval de beveiliging voor andere sites op hetzelfde systeem in gevaar komt.

Ontdek wat voor soort onderhouds- en upgradeplanning de host gebruikt. Updates van het besturingssysteem en de serversoftware moeten regelmatig worden geïnstalleerd om nieuwe beveiligingslekken te dichten en het systeem zo veilig mogelijk te houden.

Beveiligingsaudits moeten ook regelmatig worden uitgevoerd. Goede hostingbedrijven zullen hun eigen systemen controleren om ervoor te zorgen dat ze veilig zijn en dat hackers de beveiliging niet kunnen omzeilen.

De server moet achter zware firewalls staan ​​- veel meer dan de “consumentenkwaliteit” firewall die de meeste mensen op hun eigen computer gebruiken. Deze firewalls zullen ook voorkomen dat andere websites op de server aanvallen initiëren.


Wat u kunt doen om uw site te beveiligen


Een van de eenvoudigste manieren om uw beveiliging te verbeteren, is het gebruik van sterke wachtwoorden. Uw wachtwoorden moeten minimaal 8 tekens bevatten en een combinatie van letters, cijfers en symbolen gebruiken.

Vermijd zoveel mogelijk gewone woorden en vermijd vooral dingen zoals bekende namen of andere persoonlijke informatie die gemakkelijk te raden is.

Zorg ervoor dat u anti-virus- en firewallsoftware op uw eigen computer uitvoert om er zeker van te zijn dat er niets van uw systeem naar uw server wordt overgedragen wanneer u op uw website of met e-mail werkt.