Het maakt niet uit wat je voor bedrijf hebt, je hebt hoogstwaarschijnlijk te maken met it. Of dat nou komt doordat je een online webshop hebt waar mensen orders plaatsen, of de gevoelige informatie die je bezit. It is overal. Het is dan ook belangrijk om de it informatie van jouw bedrijf goed te beschermen. Helaas neemt het aantal it criminaliteit ook steeds meer toe. It speelt namelijk een steeds grotere rol in ons leven. Een expert in cybersecurity kan je wegwijs maken in de wereld van it en voornamelijk het beschermen van je data. Ook it beveiligingsoplossingen kunnen met je worden besproken. 

De toenemende rol van technologie 

Niet alleen de digitale wereld is slimmer geworden, maar ook de hackers en andere security risico’s nemen toe. Denk hierbij aan het hacken van grote bedrijven zoals Facebook of Google. Maar ook het sturen van een betaalverzoek door criminelen die zich voordoen als iemand anders. Je hoeft geen expert in cybersecurity te zijn om te weten dat dit helaas vaak voorkomt. Wees er daarom op voorbereid en bekijk it beveiligingsoplossingen

Hoe bescherm ik mijn bedrijf?

Er zijn een aantal manieren om zelf je bedrijf te beschermen. Mocht je er niet uitkomen, kun je altijd een expert in cybersecurity raadplegen om it beveiligingsoplossingen te bieden. Allereerst is het belangrijk om gebruik te maken van automatische updates. Deze repareren namelijk zwakke plekken in oude software. Beveilig daarnaast je wifi-bedrijfsnetwerk altijd volgens de WPA2-standaard. Zorg er ook voor dat niet onnodig veel mensen toegang hebben tot gevoelige informatie. Inventariseer dit regelmatig. Maak daarnaast regelmatig backups van je gegevens zodat je alles terug kan halen mocht het toch een keer fout gaan. Sla tenminste ook één versie buiten je bedrijf op, zodat deze veilig is van eventuele diefstal.