Bij IT sourcing is de doelstelling om de IT diensten te realiseren binnen de meest optimale prijs en kwaliteitsverhouding die er mogelijk is. Het is belang dat hierbij gewerkt wordt met de juiste innovaties zodat er schaalvoordelen worden behaald. IT sourcing is een operationele en strategische uitvoering rondom het optimaliseren en evalueren van contracten voor de IT. Op deze manier bespaar je op IT diensten zonder dat je bang hoeft te zijn dat er prestatieverlies wordt geleden. Contractmanagement is een vak apart binnen de IT en het is verstandig om hierbij de hulp in te schakelen van een expert om zo in de toekomst kosten uit te sparen.

 

De voordelen van IT sourcing en contractmanagement

Als je kiest voor IT sourcing dan kies je voor een kostenbesparing met een goede strategie. Je kiest voor een one stop oplossing voor alle inkoopproblemen die je kan ondervinden rondom IT producten en diensten. Een goede strategie houdt rekening met schaalbaarheid, kan snel schakelen, alle beschikbare kennis wordt ingezet, je doet waar je goed in bent, je bespaart kosten door expertise en een expert houdt alle ontwikkelingen bij. Als je een organisatie hebt dan is het belangrijk dat je transformeert naar een digitale omgeving om zo je aansluiting en relevantie met je markt niet te verliezen. Als je kiest voor nieuwe processen en manieren kan je op de IT kosten besparen en het proces ook nog eens efficiënter maken.

 

Waaraan voldoet een goed IT sourcing bedrijf

Een bedrijf dat gespecialiseerd is in IT sourcing heeft specialistische kennis in huis zodat er op hetzelfde niveau gepraat kan worden met de leveranciers van de IT software en diensten. Ze hebben vaak ruime ervaring in het onderhandelen namens klanten over grote software, cloud en IT aanbieders. Tevens zijn ze op de hoogte van alle mogelijkheden qua software en aanbieders van IT. Ook geven ze je gepast advies op welke punten je nieuwe licenties kan aanschaffen tegen een goede prijs, het onderhandelen over betere prijzen en compliancy claims. Vaak zijn de huidige IT contracten voor software, cloud en outsourcing waar je gebruik van maakt niet gericht op efficiëntie en kostenbesparing. Afhankelijk van de soort opdracht heeft een IT sourcing bedrijf de juiste IT procurement expert in dienst die je daarbij kan verder helpen. Ook kunnen ze je bijstaan als je een specialist op een of ander gebied binnen de IT tijdelijk of voor langere tijd wilt inhuren. Daarnaast heb je vaak nog de mogelijkheid om te kiezen uit andere IT dienstverlening waar ze je bij van dienst kunnen zijn.