Tegenwoordig zijn er meer websites dan ooit tevoren. En dagelijks groeit dit maar. Dit betekent dat er ook steeds meer vraag is naar hosting. En dan natuurlijk ook naar goede hosting.

Om die reden zijn hostingproviders steeds geavanceerder. Tegenwoordig heb je bijvoorbeeld het fenomeen van managed hosting. Daarmee wordt bedoeld dat het technische beheer van de hosting in het geheel door je provider wordt uitgevoerd.

Voordelen van managed hosting

Managed hosting kent zo zijn voordelen en nadelen. Lees hieronder enkele voordelen van deze vorm van hosting.

 

Voordeel 1: weinig technische kennis vereist

Een belangrijk voordeel van deze vorm van hosting is dat er weinig technische kennis vereist is. Aangezien de provider alles voor je uit handen neemt, hoef je verder zelf niets te doen.

Zeer handig natuurlijk, want lang niet iedereen heeft deze technische kennis in huis. Deze technische kennis is in de meeste gevallen dan ook niet per se noodzakelijk.

Je wilt liever met je website bezig zijn en geen nodeloze energie aan al die technische zaken besteden. Bij deze vorm van webhosting is dat gelukkig ook niet nodig.

 

Voordeel 2: bij problemen snel support

Het runnen van een website gaat niet altijd over rozen. Je kunt namelijk voor meerdere problemen komen te staan. Zo kunnen er technische fouten ontstaan, met als kwalijk gevolg dat je niet precies weet wat je te doen staat.

Daarnaast bestaat er ook nog een kans dat je gehackt wordt. Dan ben je helemaal ver van huis. Men kan dan je website misbruiken voor nare reclames of andere kwalijke zaken. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Heb je een reguliere hosting, dan is het erg lastig om support te krijgen.

Bij Managed hosting staan ze echter gelijk voor je klaar. Dat is namelijk inbegrepen bij deze service. Daar kun je dan dus ook op deugdelijke manier gebruik van maken. Daarnaast kun je ook profiteren van geavanceerde beveiliging om het risico op problemen te minimaliseren.

Nadelen managed hosting

Managed hosting kent natuurlijk ook enkele nadelen, al zijn die summier te noemen. Lees hieronder het belangrijkste nadeel van managed hosting.

 

Nadeel: weinig inzicht op de hosting

Door het gehele beheer uit te besteden, heb je zelf helaas weinig zicht op je hosting. Je kunt er dus ook niet veel aan veranderen en bent altijd afhankelijk van degenen die de hosting monitoren. Dit is een van de belangrijkste klachten van deze vorm van hosting.

Geef een reactie