Ben je een ondernemer? Dan is de kans groot dat je veel belt, dit kan met klanten zijn of met personeel. Eigenlijk maakt het niet zoveel uit met wie je belt zolang je maar het juiste abonnement hebt. Maar welk abonnement past het best bij jou als ondernemer? Hier een paar goede tips waar je op kunt letten.

Prepaid simkaart of een abonnement

Om bij het begin te beginnen, maak een lijstje met wensen en eisen. Zo weet je waar je verschillende pakketten op kunt vergelijken. Ook is het verstandig om uit te zoeken of je liever een prepaid simkaart hebt of een abonnement. Er zit namelijk een behoorlijk groot verschil tussen beide.

 

Zo zit je bij een prepaid simkaart niet vast aan een maandelijks vast bedrag. Dit is bij een abonnement wel het geval. Het voordeel van een abonnement is wel dat je iedere maand een vaste hoeveelheid mb’s en belminuten hebt. Zo weet je zeker dat je niks tekort komt en hoef je niet constant je limiet op te waarderen. Dit is bij een prepaid simkaart wel het geval.

 

Er zijn verschillende plekken waar je terecht kunt voor een prepaid simkaart. Zo kun je een prepaid sim only van prepaidsimkaarten.nl gemakkelijk online bestellen. Deze wordt dan na je bestelling bij jou thuis afgeleverd. Als je de instructies goed volgt weet je hoe je de simkaart kunt opwaarderen en eventueel kan stopzetten.

Bel je veel?

Als je vooral veel belt is het niet van belang dat je ook veel mb’s hebt als je zoals eerder benoemt het lijstje goed invult kun je je wensen makkelijk vergelijken met het aanbod van providers. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaalt en niet betaalt voor iets wat je toch niet gaat gebruiken. Dat zou natuurlijk super zonde zijn en vooral als je dit had kunnen voorkomen door specifieker je wensen in te vullen.

Gebruik je veel mb’s?

Als je helemaal niet zoveel belt maar juist veel online dingen regelt via bijvoorbeeld Teams. Dan kan het een goede optie zijn om veel mb’s of misschien wel onbeperkt mb’s te nemen in je abonnement en bijna tot geen belminuten. Zoals eerder benoemd voor de belminuten werkt dat andersom natuurlijk ook voor de mb’s. Wees dus bewust van wat je het meeste gebruikt. Het is nogmaals super zonde om veel geld maandelijks te betalen als je het niet gebruikt. Dit geld kun je namelijk veel beter investeren in je bedrijf of in andere belangrijke zaken.

Vergelijk, vergelijk en nog eens vergelijk

Ik ga het nog maar een keer zeggen want het is denk ik de beste tip die ik je kan geven. Vergelijk goed voordat je iets beslist. Het is super zonde om een abonnement of sim kaart aan te schaffen waar je uiteindelijk niks aan blijkt te hebben. Bedenk dus goed wat je nodig hebt en wilt. Zo voorkom je verkeerde abonnementen waar je moeilijk onderuit kan komen doordat je een contract hebt getekend voor een x aantal maanden.