Als je wireless oordopjes koopt dan krijg je een hele andere beleving dan met gewone dopjes met snoer. De functionaliteit van de draadloze exemplaren is niet te vergelijken met de varianten met snoer. In wireless oortjes is het mogelijk om allerlei technieken in te bouwen. Je staat er soms versteld van wat er allemaal aan technisch vernuft in zo’n klein apparaatje geïntegreerd wordt. Techniek staat voor niks. Draadloze oortjes hebben minder mogelijkheden, maar doen wel gewoon wat ze moeten doen en dat is zorgen dat je kunt bellen en muziek luisteren. We hebben de belangrijkste verschillen voor je uitgezocht. 

Geen last meer van een snoer 

Met wireless oordopjes raak je nooit verstrikt in een snoer en kun je helemaal vrij bewegen. Dat is handig als je veel onderweg bent en als je veel moet bewegen. Tijdens het sporten zijn oortjes met snoer erg onhandig. Zorg er wel voor dat de dopjes goed in je oren passen want als ze makkelijk uit je oren vallen raak je ze ook zo kwijt zonder snoer. Je kunt je makkelijker omdraaien en beter op het verkeer letten zonder snoer, dat is een stuk veiliger. 

Technische snufjes op wireless oordopjes

Gewone oordopjes zorgen ervoor dat jij kunt bellen en muziek luisteren zonder je telefoon tegen je oor te houden of je telefoon op speaker te zetten. Met de nieuwste exemplaren zit de bediening op een knop op het snoer en hoef je je telefoon daarvoor niet te gebruiken. Draadloze oordopjes hebben allerlei slimme technieken ingebouwd in de speakers. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk. Zo kun je kiezen voor de optie om geluid van buitenaf weg te filteren zodat je alleen nog de muziek hoort die je gekozen hebt. Het tegenovergestelde kan ook. Je kunt kiezen voor de mogelijkheid om het geluid van de muziek te horen zonder dat het geluid van buiten wordt weg gefilterd.

Veel meer mogelijkheden qua beleving

Qua beleving in geluidskwaliteit heb je met wireless oordopjes heel veel mogelijkheden. De geluidskwaliteit van de nieuwste oordopjes is een stuk beter dan die van oortjes met een snoer. Het geluid komt veel zuiverder binnen en je kunt kiezen voor uitlichten van verschillende tonen zoals de hoge tonen of de lage tonen. Sommige draadloze oordopjes doen qua geluidskwaliteit bijna niet onder voor een goede koptelefoon.

Je wireless oordopjes opladen voor gebruik

Denk er wel aan om je wireless oordopjes op te laden voor gebruik. Afhankelijk van de power van de accu kunnen ze dan een aantal uur muziek afspelen. De afspeeltijd van de verschillende dopjes loopt sterk uiteen van een aantal uur tot een etmaal. Het opladen van wireless oordopjes varieert ook van best wel, van nog geen uur tot een paar uur. Tegenwoordig zijn we zo gewend aan het opladen van spullen dat dit geen probleem zal zijn. Het is verstandig om je wireless oordopjes ‘s nachts in de oplader te doen, zodat je de dag erna de hele dag van je oordopjes kunt genieten.