Een VPS, wat is dat eigenlijk? En wat heb je er precies aan? De afkorting VPS staat voor Virtual Private Server. Een VPS is een server, die vervolgens wordt opgedeeld in meerdere kleine servers. Deze kleine server biedt je volledige vrijheid in het beheren van deze server. Anders gezegd, je kan deze kleinere server precies zo inrichten zoals jij dat wil. In deze blog lees je alles over de eigenschappen en mogelijkheden van een VPS.

Geen verantwoordelijkheid

Een van de grote voordelen van het huren of kopen van een VPS is dat er geen verantwoordelijkheden bij komen kijken. Het onderhoudt van de hardware en van de server ligt volledig bij het bedrijf die de VPS verschaft, terwijl de VPS wel volledig in eigen beheer is. Het is makkelijk te vergelijken met het leasen van een auto; je beschikt tegen betaling over een auto en alle voordelen. Maar wanneer deze afbreekt is het niet jouw probleem. Je bent volledig risicoloos.

VPS en webhosting

Een VPS is een perfect alternatief voor het webhosten van meerdere domeinnamen. Het is mogelijk de VPS in te richten al een eigen webhostingserver. Simpel gezegd hoef je geen dure hardware aan te schaffen, je huurt of koopt slechts een klein deel gedeelte van een reeds bestaande server. Een VPS kan dus een mooie manier zijn om op kosten te besparen, terwijl je dezelfde mogelijkheden behoudt. Heb je een website die hogere eisen stelt? Dan kan eenen dedicated server kan hierbij de uitkomst bieden.

Nadelen van een VPS

Een VPS heeft echter ook enkele kleine nadelen. Vooral beperkingen bij het gebruik van hardware en netwerk-capaciteiten zijn een nadeel van een VPS. Dit komt doordat alle virtuele servers via een beperkt aantal netwerkkaarten en verbindingen wordt aangestuurd, terwijl dit aantal niet altijd correspondeert met het aantal servers.

Wil je meer weten over VPS-servers? Neem dan eens een kijkje op de website http://www.tilaa.com/nl/virtual-private-server

 

Geef een reactie