Enkele tijd geleden heeft Microsoft haar nieuwe paradepaardje, Microsoft Office 2019 gelanceerd. Office 2019 is het meest recente officepakket en zit vol met nieuwe functionaliteiten om jou het werk nog makkelijker te maken. In dit blog lees je over alle nieuwe functionaliteiten die Microsoft Office 2019 jou te bieden heeft.

Het verschil met Office 365

In eerste instantie zou het je kunnen opvallen dat er twee verschillende office-versies zijn; Office 365 en Office 2019. Het enige grote verschil tussen deze pakketten is de periode dat het abonnement loopt. Bij Office 365 ben je namelijk verplicht een jaarlijks of maandelijks abonnement af te nemen. Dit is bij Office 2019 niet het geval, je kan het volledige pakket zonder abonnement aanschaffen. Je betaalt voor Office 2019 dus slechts eenmalig een bedrag.

Office 2019 heeft echter wel een klein nadeel ten opzichte van Office 365. Aangezien je bij Office 365 over een abonnement beschikt, krijg je ook de bijbehorende updates waardoor de software verbeterd en geactualiseerd wordt. Bij office 2019 is dit niet het geval, je krijgt alleen de geüpdatete versie die je bij aanschaf van het hebt gekregen. Dit geld overigens niet voor beveiliging-updates.

Wat is er nieuw in Office 2019?

Het nieuwe Office 2019 bevat een paar interessante nieuwe functionaliteiten voor alle programma’s. In dit blog behandelen we de meest gebruikte programma’s, namelijk Word, PowerPoint en Excel. We beginnen met het programma dat je waarschijnlijk het meest gebuikt, namelijk Word. Nieuw binnen Word is de Focus mode, waardoor bij inschakeling elementen die je niet gebruikt van het scherm worden verwijderd.

Binnen PowerPoint zijn er een aantal nieuwe visuele functies. Zoals het (eindelijk) kunnen gebruiken van SVG-afbeeldingen in jouw presentaties. Dankzij de nieuwe morph functie is de overgang tussen slides professioneler en soepeler geworden.

Tot slot heeft ook Excel een reeks aan nieuwe functionaliteiten gekregen. Deze komen vooral terug in de talloze nieuwe grafieken, diagrammen en formules. Daarnaast is de toepassing van bestaande formules een stuk simpeler gemaakt.

Beginnen met Office 2019

Wil jij ook graag beginnen met Office 2019? Meer informatie over het nieuwe softwarepakket vind je op: https://softwarelicense4u.com/nl/office-2019-professional-plus.

Geef een reactie