Het is vandaag de dag voor elk bedrijf een absolute must om over een eigen website te beschikken. Op die website kan het product of de dienst van het bedrijf in kwestie op een efficiënte manier worden gepresenteerd. Daarnaast kan er op de website ook meteen een antwoord worden gegeven op prangende vragen van (potentiële) klanten. Een website laten maken staat er in de praktijk helaas om bekend vaak behoorlijk duur te zijn. Het kan gelukkig ook anders. Een website laten maken in WordPress zorgt er bijvoorbeeld voor dat je in een mum van tijd over een leuke website beschikt tegen een zeer interessant prijskaartje!

             Eenvoudig zelf je eigen website beheren

De manier waarop een website kan worden ontwikkeld is door de jaren heen sterk veranderd. Nog niet zo lang geleden was het bijvoorbeeld zo dat menig aantal websites nog werden ontwikkeld in HTML. Dat was op zich prima, alleen was het dan voor bijvoorbeeld website-eigenaars niet zomaar mogelijk om hun website zelf aan te passen. Wou men over die mogelijkheid kunnen beschikken? Dan moest men daarvoor een programma zoals bijvoorbeeld Macromedia Dreamweaver kopen. Op zich perfect mogelijk, alleen was het prijskaartje voor veel mensen toch best een doorn in het oog. Gelukkig hoeft dit tegenwoordig helemaal geen probleem meer te zijn. Met name een website laten maken in WordPress zorgt ervoor dat je altijd over de mogelijkheid beschikt om je website naar wens aan te passen.

             Hoeveel kost een website laten maken in WordPress?

De bovenstaande vraag is er één die iedereen zich op een bepaald ogenblik wel zal stellen. Voordat je de opdracht verstrekt om een website te laten ontwikkelen in WordPress spreekt het namelijk voor zich dat je, je bewust zal willen zijn van de kostprijs die daaraan verbonden is. Dat valt echter niet zomaar aan te geven. Het prijskaartje dat je moet betalen voor je WordPress website is namelijk afhankelijk van de volgende factoren:

 

  1. Of er gebruik wordt gemaakt van een template op maat of niet;
  2. De mate aan functionaliteiten waar je website over moet beschikken;

 

In principe geldt voor een website laten maken in WordPress dat je deze zo duur maakt als je zelf wil. Heb je een bescheiden budget voor handen? Dan kan je bijvoorbeeld starten van een bestaande (gratis) template en daar enkele aanpassingen aan laten uitvoeren. Heb jij toch een behoorlijk budget voorzien voor je website? In dat geval kan je natuurlijk een design volledig op maat van jouw wensen laten ontwikkelen voorzien van alle toeters en bellen!

             Is een WordPress website eenvoudig aan te passen of niet?

Om een correct antwoord te kunnen geven op bovenstaande vraag is het vooral belangrijk om jezelf de vraag te stellen wat je onder “aanpassen” precies begrijpt. Betekent dit voor jou dat je de content moet kunnen aanpassen in de website of dat je bijvoorbeeld eenvoudig nieuwe functionaliteiten wil kunnen toevoegen? In het eerste geval is dit zonder probleem mogelijk. WordPress staat er om bekend één van de meest gebruiksvriendelijke content management systemen ter wereld te zijn. Dat is dus geen probleem. In principe is het ook mogelijk om vrij eenvoudig nieuwe functionaliteiten toe te voegen, alleen is daarvoor soms wel wat technische kennis vereist. Dit is echter compleet afhankelijk van de gewenste functionaliteit.

 

Ben jij van plan om een website te laten maken in WordPress? Neem dan contact op met Hulp met Marketing.

 

 

Geef een reactie