Je hebt een WordPress website gebouwd of laten bouwen door een Internetbureau, je bent hier trots op en lanceert deze bij een budget hosting provider en je site is niet vooruit te branden. Dat is niet de lancering die je had gehoopt. Vol trots wil je de website aan je vrienden en familie laten zien en ze komen er met moeite doorheen omdat de hosting te wensen over laat. Als je de website hebt laten ontwikkelen vraag dan om advies bij je Internetbureau, zij weten vaak wel wat goed is voor de snelheid van je website. Zij kunnen je helpen met het verzorgen van caching van de website, dit zorgt ook al voor snellere laadtijden maar het beste is ook om een goede WordPress hosting aan te schaffen.

WordPress hosting duurder dan normale hosting

Je hebt WordPress hosting en WordPress hosting. Nu denk je dat we twee keer hetzelfde zeggen en dat ziet er ook zo uit maar we leggen hier verder uit wat we ermee bedoelen. Sommige hosting provider pretenderen WordPress hosting aan te bieden maar wat zij eigenlijk aanbieden is een simpel webhosting pakket waar WordPress op voor geïnstalleerd is. Het is lastig om deze hosting providers van elkaar te onderscheiden en onze tip is dan ook om altijd even contact op te nemen om te vragen wat zij dan precies verstaan onder WordPress hosting en wat krijg jij er als klant voor terug.

Wat mag je verstaan onder “WordPress hosting”

  • Servers die speciaal zijn ingericht voor het CMS WordPress
  • Verschillende caching mogelijkheden om de snelheid van je website te optimaliseren
  • Medewerkers die wegwijs kunnen met WordPress en je kunnen adviseren
  • Meeste recente versies van PHP en MySQL databases (PHPMyadmin)

Echter zijn er dan nog steeds veel verschillen tussen hosting providers. Je hebt bijvoorbeeld hosting providers die zich puur focussen op WordPress website. Voorbeelden hiervan zijn Xel Media en Savvii. Hun volledige dienstverlening bestaat uit WordPress hosting.

Maar waarom is het nu zo belangrijk, goede WordPress hosting?

Een snelle website of webshop is tegenwoordig erg belangrijk. Voor zowel zoekmachines als voor bezoekers. Wil jij bijvoorbeeld goed scoren in de organische resultaten (gratis) van Google dan is een snelle website erg belangrijk. Google neemt de snelheid van websites of webshops mee in hun algoritme om de resultaten te ordenen op volgorde van “meest relevante resultaat”. Google wil hun bezoekers ook een website voor schotelen waar bezoekers snel doorheen kunnen klikken.

Verlies van potentiële klanten of bestellingen

Een trage WordPress website kan ook zorgen voor verlies van potentiële klanten of bestellingen als je een webshop hebt. Als iemand een dienst of product wil bekijken en het laden duurt te lang dan zijn ze heel snel weg en zo verlies je dus inkomsten. Dit is het laatste wat je wil dus investeren in een goede WordPress hosting is dan wel verstandig. Dit verdient zichzelf snel terug.

Geef een reactie